The Blog

Danas kuhamo? 🥰
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam Meksički tacos sa Vimar faširanim mesom.

🔸Sastojci za pripremu:

  • 500 g Vimar faširanog mesa
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 400 g pasiranog paradajza
  • 400 g crvenog graha iz limenke
  • 2 kašike ljutog čili sosa
  • 1 kašika sjemenki korijandra
  • 8 tortilja
  • 125 g naribanog sira ementalera
  • 125 g kiselog vrhnja
  • 150 g svježe salate
  • 2 žlice maslinova ulja
  • so i biber

🔹Priprema:

  1. Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na jakoj vatri 5 minuta pržite luk. Dodajte Vimar faširano meso pa ga lagano razdvajajte kuhačom dok ne porumeni. Umiješajte pire od paradajza, grah, mljeveni korijandar i čili sos. Posolite i pobiberite po želji. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte 15-20 minuta dok se sos ne reducira a meso ne bude skuhano.
  2. Sa strane zagrijte plitku tavu pa na njoj bez masnoće lagano prepržite tortilje s obje strane. Odložite ih na toplo. Naribajte sir i opranu svježu salatu narežite na tanke trakice. Kiselo vrhnje stavite u posebnu zdjelicu. Po želji nasjeckajte listove svježeg korijandra.
  3. Na zagrijanu tortilju stavite nadjev od Vimar mljevenog mesa i graha. Na vrh pospite naribani sir, dodajte kašiku kiselog vrhnja i tanko rezane zelene salate. Pospite s nasjeckanim korijandrom po želji pa zamotajte tortilju i poslužite.

Prijatno!

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian