The Blog

Danas pripremamo?
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam slagani burek sa Vimar mljevenim mesom. 🥰

🔹Sastojici:

Nadjev: 1 kg mljevenog mesa(ja stavljam svinjetinu,ali može i junetina)
2 velike glavice luka
1 dcl ulja
1 dcl tople vode
1 kašika soli
1 kašika bibera
2 jufke za pitu

🔸Priprema:
1.Meso pomiješati sa lukom koji treba narezati. Dodati sol, bibera i toplu vodu. Promiješati.

2.U jednu zdjelicu staviti ulje, dodati vodu i malo soli. Sa ovim premazat svaku koru prije stavljanja nadjeva.

3.Najveću tepsiju koja vam može stati u rernu, premažite uljem ili maslacem. Na to stavite 2 kore, zatim premažite vodom i uljem, pa stavite nadjev koji se lijepo rasporedi po cijeloj kori.

4.Svaku sljedeću koru malo nagužvajte jer će burek onda biti lijepo rastresit. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadjev i kore. Peći oko 1 sat na 180. Pečen burek ne treba zalijevati vodom jer će biti dovoljno sočan.

Prijatno!

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian