The Blog

Danas kuhamo? 🥰

Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam punjeni patlidžan sa Vimar faširanim mesom.

🔸Sastojci za pripremu:

🔹Priprema:

  1. Patlidžane prepolovite, pazite da pritom ne oštetite koru, i izdubite. Izvađenu sredinu nasjeckajte.

2. Izdubljene patlidžane složite u posudu za pečenje i lagano premažite maslinovim uljem. Pecite dok ne omekšaju, oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

3. Na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinova ulja, dodajte luk, meso, nasjeckani dio patlidžana i sol. Cijelo vrijeme miješajući, pirjajte 10-ak minuta.

4. Dodajte rajčice i kuhajte još 3-4 minute. Umiješajte nasjeckani peršin i origano. Maknite s vatre, umiješajte feta sir te dobro promiješajte.

5. Time nadjenite patlidžane, pospite ih naribanim parmezanom i pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

Prijtno! 🍽

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian