The Blog

Danas kuhamo? 🥰
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam punjene tikice sa Vimar mljevenim mesom.

🔸Sastojci za pripremu:

5-6 manjih tikvica
1 glavica crvenog luka
0,5 kg Vimar mljevenog mesa
lovorov list
sol
biber
bijeli luk u prahu
20 dkg sir gauda (ili neki drugi sir po želji)

🔹Priprema:
Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati Vimar mljeveno meso, lovor i začine.
Dinstati oko pola sata uz podljevanje vodom po potrebi.
Za to vrijeme pripemite tikvice. Dobro ih operite, prerežite uzduž te izdubite malom kašikom. Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša. Pri kraju dodati par kašika koncentrata od paradajza.
Puniti tikvice tako pripremljenim nadjevom posuti naribanim sirom.
Zapeći u pećnici na 180C oko 40 min.

Prijtno!🍽

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian