The Blog

Danas kuhamo? 🥰
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam pide Vimar mljevenim mesom.

🔹Sastojci za pripremu:

Tijesto:
500 g brasna
1 paketić suhe germe
100ml mlakog mljeka
100ml mlake vode
1mala kašikica soli
1mala kašikica secera
2 kašike maslinovog ulja
1 bjeljanjak

Nadjev:
500g Vimar mljevenog mesa
1luk crveni ,jedan bijeli luk
crvene paprike ljute
1 paradajz
pola čaše paradajz sosa
pola crvene paprike isjeckane
soli, biber,cili

🔸Priprema:

  1. Germu pomješajte sa sečerom i malo vode i ostavite da malo nadodze. Brašno sa soli izmješajte i dodajte nadošli kvasac i umjesajte glatko tjesto od ostalih dodataka. Tjesto mora biti glatko i nesmije da se ljepi. Ostavite da nadodže oko sat vremena.
    Nadjev: luk isjeckajte i ispržite malo na ulju, dodajte isjeckanu papriku malo prodinstajte, dodajte Vimar mljeveno meso ,paradajz i začine. Masa mora biti gušča i ne treba puno da se dinsta jer ce se još peći..
  2. Tjesto podjelite na 10 djelova ili kako veće hočete i razvaljajte ovalan oblik, punite sa nadjevom i preklopite krajeve i pazite da cjeli nadjev ne sklopite. Stavljjte u tepsiju i premazite žumanjkom i pecite na 180C oko 20-25 min. Kad je gotovo premažite istopljenim puterom.

Prijtno!🍽

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian