Danas pripremamo?
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam slagani burek sa Vimar mljevenim mesom. 🥰
🔹Sastojci:
Nadjev: 1 kg mljevenog mesa (junjetina)
2 velike glavice luka
1 dcl ulja
1 dcl tople vode
1 kašika soli
1 kašika bibera
2 jufke za pitu
🔸Priprema:
1.Meso pomiješati sa lukom koji treba narezati. Dodati sol, bibera i toplu vodu. Promiješati.
2.U jednu zdjelicu staviti ulje, dodati vodu i malo soli. Sa ovim premazat svaku koru prije stavljanja nadjeva.
3.Najveću tepsiju koja vam može stati u rernu, premažite uljem ili maslacem. Na to stavite 2 kore, zatim premažite vodom i uljem, pa stavite nadjev koji se lijepo rasporedi po cijeloj kori.
4.Svaku sljedeću koru malo nagužvajte jer će burek onda biti lijepo rastresit. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadjev i kore. Peći oko 1 sat na 180. Pečen burek ne treba zalijevati vodom jer će biti dovoljno sočan.
Prijatno!